Inschrijven & kosten


Bartele is gesloten per 1-8-2018. Op deze locatie zal Kinderdagverblijf Klein & Co binnenkort een vestiging openen. Neemt u met hen contact op voor meer informatie of om in te schrijven: www.kleinenco.nl

Rondleiding

Natuurlijk bent u altijd van harte welkom voor een rondleiding. Stuur daarvoor een mailtje met uw naam, gewenste voorkeursdag en termijn en mobiel nummer naar [javascript protected email address].

Inschrijven

Inschrijven bij  Bartele kan niet meer. Wel kunt u zich wenden tot het nieuwe kinderdagverblijf dat hier zal komen van Klein en Co.

Met de prijs-kwaliteitsverhouding zit u bij Bartele helemaal goed, een uurprijs van €7,45 (per feb 2018) biedt betaalbare kinderopvang. Dit is tevens de maximale uurprijs is voor de kinderopvang toeslag. Gezien de extra’s biedt Bartele zelfs goedkope kinderopvang. Neemt u langer dan 6 maanden opvang af, dan krijgt u de alsnog de eerste twee weken gratis!

Wilt u zich ook inschrijven als u alleen een afspraak wilt maken voor een bezoekje/rondleiding? Dat stellen wij op prijs, dan hebben wij alle gegevens bij de hand zoals leeftijd en voorkeursdagen. Heeft u bijv. een voorkeur waar wij geen plek voor hebben, dan kunnen we u beter tijdig informeren zodat u hierop kunt anticiperen.

Mijn inschrijving is verzonden, wanneer wordt er contact opgenomen?

Als uw inschrijving is verzonden is deze bij ons binnengekomen. Soms kan het even duren voordat we contact opnemen. Wilt u weten hoe het ervoor staat or reageren wij te laat? Aarzel dan niet een mailtje te sturen om ons daarop te attenderen, naar [javascript protected email address]. Wilt u dringend weten of er op korte termijn plek is? Dan kunt u ons uiteraard ook bellen, bij voorkeur tussen 9.20 en 12 uur of tussen 3 en 5 uur op 0204043033!

Inschrijven kinderdagverblijf, betaalbare kinderopvang, goedkope kinderopvangWachtlijst & voorkeursdagen

Het is belangrijk voor uw plaatsing om goed te overwegen welke dagen u opvang wenst, en met welke alternatieven u kunt leven omdat kinderdagverblijven hier in hun planning rekening mee moeten houden. Zo zijn de dinsdag en donderdag gewilde dagen. Het is dus minder makkelijk om op die dagen plek vrij te houden voor nieuwe ouders op de wachtlijst. Daarom bieden wij in het formulier de mogelijkheid 2e en 3e voorkeuren op te geven. Gebruik dat wijselijk.

Halve dagen opvang

Op vraag van ouders is er ook de mogelijkheid tot afname van halve dagen. In principe op basis van een 1 op 1 verhouding, om voldoende stabiliteit in de groep te houden pedagogisch gezien. Dus als u 1 volle dag afneemt kunt u ook een halve dag afnemen enz. Graag de voorkeur voor halve dagen in uw toelichting bij de inschrijving vermelden indien van toepassing. De opvang kosten voor halve dagen zijn substantieel hoger, hiervoor betaald u 5% meer (ofwel €7,82 p/uur).

Rondleiding resp. kennismaking en wenweek

Contactpersoon van het team voor rondleidingen is Aga/Hayat, zij verzorgt in de regel de rondleiding tussen 12.30 en 15.00, buitenom deze tijden worden rondleidingen in de regel verzorgt door Marian Jones, de houder. Indien Aga/Hayat niet aanwezig is kun je vragen naar haar waarnemer: 020-4043033

Eerste twee weken gratis

Nadat het contract rond is wordt door het kinderdagverblijf contact opgenomen voor nadere kennismaking en de wenperiode. Om ons vertrouwen te onderstrepen in onze kwaliteit, krijgt u de eerste twee weken gratis indien u langer dan 6 maanden opvang afneemt. Neem daartoe zelf in de 7e maand contact op, dan kunnen we gelijk met u afstemmen over uw bevindingen voor ons kwaliteitsbeleid. Deze bevindingen worden (geanonimiseerd) met de oc besproken.

Kosten en contractafhandeling

Betaalbare kinderopvang

De uurprijs van Bartele is scherp: €7,45 anno 2018. Voor luiers, baby- en biologische voeding en activiteiten worden geen meerkosten berekend, ofwel betaalbare en in vergelijking met elders zelfs goedkope kinderopvang (voor Amsterdamse begrippen dan, omdat de kosten daar voor bijv. huur en zakelijke lasten relatief hoger zijn elders). De kosten per maand worden bepaald op basis van 1/12 van de jaarprijs. Deze wordt berekend op basis van aantal openingsuren per dag x maal aantal dagen afname per week maal x gemiddeld aantal openingsweken per jaar (na aftrek sluitingsdagen).

Dagen Uren/mnd Maandprijs Halve dag 
1 45,15  €     339,97 € 178,48
2 90,3  €     679,93 € 356,96
3 135,45  €  1.006,39
4 180,6  €  1.359,86
5 225,75  €  1.677,32

Contractafhandeling door CDK

De behandeling van uw aanvraag, contract en facturering loopt via CDK, contactpersoon Esther Rienks, email [javascript protected email address] of 06-18768014. Ook hiervoor geldt dat wij u verzoeken het inschrijvingsformulier te gebruiken. Om de behoorlijke administratiekosten te beperken vragen wij u om met ondertekening van het contract tevens een machtiging voor automatische incasso af te geven.

Stappenplan inschrijving tot contract

  1. Na inschrijving (afgezien van rondleiding e.d.) vind afstemming plaats t.z.t. omtrent de plaatsing. Dat kan direct een aanbod zijn op basis waarvan u de kindertoeslag kunt aanvragen.
  2. Om de administratielasten te beperken vragen wij van ouders een machtiging voor automatische incasso van de volledige kosten. U bent zelf verantwoordelijk voor uw aanvraag kindertoeslag, dus ook wijzigingen daarin m.b.v. het verzamelinkomen. Het is belangrijk dat tijdig door te geven aan de Belastingdienst, dat voorkomt onprettige verrekeningen in de toekomst.
  3. Als er overeenstemming is en het contract getekend is dan vangt de opvang aan op het moment zoals overeen gekomen. Opvang wordt betaald in de maand voorafgaand aan de opvang op de 24e of 25e.

Overige zaken

Aanvragen kindertoeslag

  • De ouder is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van de kindertoeslag. Doe dit op tijd. U kunt later altijd alsnog wijzigen. Hiervoor heeft u uw DigID nodig. Een papieren aanvraag kunt u opvragen bij de Belastingtelefoon: 0800-0543. U kunt ook toeslagen aanvragen bij de balie van uw belastingkantoor, vergeet in dat geval niet een geldig id mee te nemen. In Amsterdam is dit op de Kingfordweg 1, naast station Sloterdijk.
  • Voor invulling van uw aanvraag voor tegemoetkoming heeft u het volgende nodig: sofinummers van uzelf, uw eventuele partner en dat van uw kind. Schatting van uw fiscale jaarinkomen en dat van uw eventuele partner. Gewenst aantal uren opvang per jaar/maand, uurprijs voor het jaar van aanvraag.
  • Indien u niet werkt kunt u kijken of u in aanmerking komt voor tegemoetkoming door het DWI. Voor een aanvraag kunt u alleen terecht na een telefonische afspraak! Bel tussen 10.00 -00 uur voor een afspraak 020 346 3690. Het Loket Kinderopvang is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Ontwikkeling toeslag 2008-2017 maakt betaalbare kinderopvang niet makkelijk!

De ontwikkeling van hoogte en percentage kindertoeslag heeft een fikse invloed op de financiële ruimte van ouders om kinderopvang te overwegen, omdat de totale kosten voor een kinderopvang plek niet zijn gedaald, terwijl de hoogte van de kinderopvangtoeslag in de tijd relatief lager is geworden. Om betaalbare kinderopvang mogelijk te maken heeft Bartele in het verleden daarom soms besloten geen normale prijsverhoging van 2 a 3,5% door te voeren ondanks de gestegen kosten.

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is vanaf 2008 sterk veranderd, met in 2012 een sterke dip die vanaf 2017 sterk verbeterd is. Betaalde een ouder met het laagste verzamelinkomen in 2008 4%, nu is dat tot een verzamelinkomen van €23.870 6%. Voor een ouder met een verzamelinkomen van 50.700 was dit in 2008 17%, nu is dat circa 22,8%. Voor de geïnteresseerde in de ontwikkelingen rond de kinderopvangtoeslag, hier u hier meer vinden.