Bartele daycare professionals give performances themselves! Better for creativity!


Onze leidsters geven zelf poppenkast voorstelling!

Onze leidsters geven zelf poppenkast voorstelling!

Creativity in kindergarden at the centre

We value creativity huge for the development of social empathetic, vital and entrepeneurial children. The development of creativity at this kindergarden in Amsterdam South is therefore one of our core pillars of development.

To that end we hired previously many experts from outside, for by example a musical performance.

Children are more empathetic if their own guiders are creative themselves!

Onze leidsters zijn zo creatief dat we dus geen externen hoeven in te huren!

Onze leidsters zijn zo creatief dat we dus geen externen hoeven in te huren!

Wat bleek! Een belangrijk deel van de kleine kinderen moet meestal best lang wennen aan de volwassene die zoiets moois komt aanbieden. Dit betekent dat een deel van de tijd kinderen zich niet echt kunnen overgeven aan wat er geboden wordt. Omdat het leveren door een externe van zo’n voorstelling voor de kinderen niet affectief is (lees zich moeilijk mee kunnen identificeren), is het ook ineffectief en inefficiënt. We hebben hier echt met een hele jonge doelgroep van doen.

Kinderen blijken zich veel meer over te geven aan de voorstelling als het door onze eigen medewerkers wordt gedaan! En als onze leidsters dit kunnen en leren doen, kan het ook vaker gedaan voor de kinderen. Kortom, alleen maar winst!

 

Creative workers, best example to follow!

Leidsters maken muziek met kinderen

Leidsters maken muziek met kinderen

Een ander voordeel is dat het onze leidsters stimuleert zich in hun eigen fantasie te ontwikkelen. Zo kunnen ze blijvend een begeleider zijn voor de ontwikkeling van creativiteit op kinderdagverblijf Bartele. Vaak nemen ze in het fantasie spel natuurlijk ook morele aspecten mee voor de morele vorming, ingebed in een mooi verhaal.

 

 

 

 

Jong en oud planten samen op kinderdagverblijfDeze creativiteit stopt dus niet bij het spelen van een poppenspel, maar geld dus ook voor het maken van muziek van leidsters met kinderen!

 

En het leren planten van plantjes met kinderen!

 

A critical mind starts with simple research questions!

En het leren van basale onderzoeksvaardigheden, zoals het waarnemen en interpreteren van wat een schaduw is door het dansen met hun eigen schaduw en erover praten!

Creativiteit op kinderdagverblijf = spelenderwijs ontdekken en onderzoeken

Spelenderwijs ontdekken en onderzoeken op kinderdagverblijf

 

 

 

Kwalitatief goede leidsters die zelf creatieve activiteiten met kinderen doen is dus niet alleen goedkoper, maar vooral leuker en effectiever!