Werkwijze kindvriendelijk


Werkwijze kindvriendelijk kinderdagverblijf: authentiek & integraal!

Bartele, is een Fries woord dat staat voor: Vore trekken in de aarde (zodat zaadjes geplant kunnen worden om te ontkiemen).

Kinderdagverblijf Bartele is opgericht in 1999, om een omgeving te creëren waarin kinderen optimaal en veilig tot ontwikkeling kunnen komen, ieder naar eigen tempo, voor een kindvriendelijk kinderdagverblijf. kindvriendelijk kinderdagverblijf amsterdam zuidDat komt integraal terug in de werkwijze van Bartele, uniek in kinderopvang. Oprichter en eigenaar Marian Jones was hiertoe gemotiveerd nadat ze jarenlang in het welzijnswerk had gewerkt in onder meer pleegzorg en meidenopvang.

De werkwijze van Bartele onderscheidt zich door:

Zelfsturend team dat kinderen persoonlijk benadert:

Teamleden weten waar ze voor staan en zijn geselecteerd op hun warmte, professionaliteit en interesse in kinderen, ieder met eigen kwaliteiten. De teamleden voeren extra taken uit naar eigen interesse en vermogen, waardoor de organisatie soepel kan lopen en weet bij wie u waarvoor terecht kunt!

Gezond, milieuvriendelijk en scherp geprijsd:

Er wordt standaard gewerkt met biologische voeding, ecologische schoonmaakmiddelen, een mooie grote tuin waarin vaak buiten gespeeld wordt, voor een concurrerende uurprijs (prijspeil 2017: €7,18), zonder meerkosten voor babyvoeding en luiers. Door veel creatieve dingen zelf te organiseren (wat voor kinderen bovendien ook veel toegankelijker is) houden we hoge kwaliteit toegankelijk voor een beperkte beurs.

Speelse vormgeving, inrichting en speelgoed van kwaliteit:

Speelse unieke vormgeving en inrichting, met kwaliteits-speelgoed voor verschillende talenten en niveau’s, dat de creativiteit en fantasie stimuleert met accent op hout.

Huiselijke sfeer, kind centraal:

Met 2 groepen en een grote tuin kennen de leidsters alle kinderen. Van ieder kind wordt een levensboek bijgehouden – met observaties, foto’s en tekeningen e.d.. Zo maken we kind talenten zichtbaar, en krijgen ouder en kind bij afscheid een mooi levensboek mee.

Integrale visie op brede ontwikkeling:

Bartele is op de hoogte van wetenschappelijke ontwikkelingen, en borgt 4 ontwikkeldomeinen in dagindeling, activiteiten, speelgoed en spelletjes voor een waarlijk kindvriendelijk kinderdagverblijf. Zo wordt er veel gezongen bij de overgang van activiteiten, veel creatieve spelletjes gedaan en kunstwerkjes gemaakt en de seizoenen nadrukkelijk meebeleefd.

Alle basis info kunt u ook downloaden met het Bartele informatieboekje.