Speelgoed: uitdagend & natuurlijk


Speelgoed bij Bartele is er voor verschillende talenten. Het wordt met zorg gekozen zodat er een variatie is die uitdaagt, de eigen fantasie stimuleert en bij voorkeur (maar niet uitsluitend) van natuurlijke materialen is gemaakt.

Speelgoed voor verschillende talenten, goed voor fantasie en van natuurlijke materialen

Speelgoed dat uitdaagt tot gebruik van verschillende talenten

Verschillende talenten stimulerend!

Verschillende talenten stimulerend!

We proberen voor verschillende talenten relevant speelgoed in huis te hebben, zodat ieder kind kan proeven van verschillende mogelijkheden.

Speelgoed is uitdagend als het je aanmoedigt om verschillende talenten te gebruiken, in verschillende moeilijkheidsgraad.

We moedigen kinderen aan hun talenten daarbij te ontwikkelen, zonder talenten daarbij te idealiseren, zowel omdat dit pedagogisch niet goed is als omdat het niet realistisch is, omdat de meeste mensen op latere leeftijd andere talenten vertoonden als op jonge leeftijd.

Fantasie stimulerend

Fantasie stimulerend

Fantasie stimulerend

Naast een diversiteit aan talenten die we met speelgoed en knutselmaterialen willen ondersteunen, hechten we ook aan de stimulering van de fantasie, als kern van het scheppende en lerende vermogen van jonge kinderen. De ervaring leert dat het de fantasie stimuleert als het niet al te uitgevormd is, ruimte geeft voor kinderen om er verschillende verhalen mee uit te beelden.

Van natuurlijke materialen

Speelmaterialen uit de natuur!

Speelmaterialen uit de natuur!

Bartele hecht aan speelgoed waar niet teveel kunstmatige processen aan zijn voorafgegaan, bij voorkeur van hout. Het gebeurt maar al te vaak dat er een bepaalde kunststof (vaak afgeleid van plastics, ofwel van olie) in speelgoed wordt geïntroduceerd, en een of meer decennia later wordt ontdekt dat dit ziekteopwekkende stoffen bevat.

Van het seizoen

Schoonheid en speelsheid van seizoen voor kinderen!

Schoonheid en speelsheid van seizoen voor kinderen!

De eerste bron voor natuurlijke materialen zijn natuurlijk de producten van het seizoen, zoals vruchten, bloemen, bladeren, takjes, dennenappels etc.

Zo leert het kind ook de natuur waarderen, waarnemen en duurzaam en/of creatief benutten. Bijv. met een collage van bloemen of bladeren!

Seizoenstafels

Om het meeleven met het jaar te bevorderen heeft Bartele veel ramen die uitkijken op de buitenwereld, gaan wij vaak naar buiten en is er in het winkelraampje vooraan elk seizoen een andere seizoenstafel met schattige taferelen die het seizoen verbeelden!